Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor M.AszekCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)45 średnich
cebul1/2 kg
kiełbasy (zwyczajna albo inna dobra do smażenia)200 g
koncentratu pomidorowego (musi być dobry tanie się nie nadają!)
sól i
pieprzŚniadaniowa potrawka z
kiełbasy - sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać kilka łyżek
oleju, zeszlkić na nim
cebulę.
Kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do
cebuli. Przesmażyć aż
woda zawarta w
kiełbasie lekko odparuje, nie dopuszczając, by
cebula zaczęła się złocić. Dodać koncentrat i jeszcze chwilę smażyć, następnie podlać
wodą i dusić pod przykryciem około 20 minut. Potrawa powinna
mieć konsystencję średnio gęstego sosu. Posolić i popieprzyć do smaku i podawać z
pieczywem. Opcjonalnie można razem z
cebulą dodać drobno pokrojony
czosnek i doprawić cząbrem i
pieprzem cayenne (tę wersję lubię najbardziej!). Potrawa ta jest dość prosta w wykonaniu i nie zawiera wyszukanych składników, a mimo to podbiła już
serca wielu moich przyjaciół i znajomych. Polecam wypróbować i życzę smacznego!Jak przygotować tradycyjną gruzińską potrawkę z kurczaka?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu