Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia wschodnioeuropejskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Zrazy zapiekane - składniki:80 dag
cielęciny10 dag
świeżej słoniny1 szklanka rosołutrochę
masłasólpieprzZrazy zapiekane - sposób przygotowania: Brytfannę grubo wysmaruj
masłem.
Cielęcinę pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbij tłuczkiem. W formie układaj na zmianę warstwy
mięsa i cieniutko pokrojonej
słoniny, posypując je
przyprawami. Na wierzchu powinna być
słonina. Wlej rosół, przykryj i piecz godzinę w temp. 180°C. Podawaj z pieczonymi
ziemniakami.Zrazy zawijane z nadzieniem z
boczku,
pieczarek i
ogórkówPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu