ßßß Cookit - przepis na Zrazy zapiekane

Zrazy zapiekane

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia wschodnioeuropejska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Zrazy zapiekane - składniki:
80 dag cielęciny
10 dag świeżej słoniny
1 szklanka rosołu
trochę masła
sól
pieprz
Zrazy zapiekane - sposób przygotowania: Brytfannę grubo wysmaruj masłem. Cielęcinę pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbij tłuczkiem. W formie układaj na zmianę warstwy mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny, posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina. Wlej rosół, przykryj i piecz godzinę w temp. 180°C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Zrazy zawijane z nadzieniem z boczku, pieczarek i ogórków
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/35750585/zrazy zapiekane/p