ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)300 g wątróbki150 g jabłkaczerwona cebula1 jajko3 łyżki zmielonych orzechówsólpieprzmajeranekolej kokosowy do smażeniaPlacki z wątróbki - przepis blogera - sposób przygotowania: Wątróbkę, jajo (jeśli mamy czas i ochotę to osobno ubijamy pianę z białka - mi tym razem się nie chciało;)), cebulę, zmiksowane orzechy (można wcześniej uprażyć na suchej patelni) oraz przyprawy - wrzucamy wszytko do blendera i miksujemy na gładką masę. Do tego dodajemy starte jabłuszko i porządnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże placuszki. Smażymy na niedużym ogniu po około 2 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można dodatkowo zetrzeć więcej jabłka i poddusić z posiekaną w piórka czerwoną cebulą i odrobiną octu balsamicznego i podawać razem z racuchami, lub tak jak na zdjęciu - z truskawkami i wiśniowym balsamico. eat4fit.blogspot.comPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu