ßßß Cookit - przepis na Placki z wątróbki - przepis blogera

Placki z wątróbki - przepis blogera

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor eat4fit
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
300 g wątróbki
150 g jabłka
czerwona cebula
1 jajko
3 łyżki zmielonych orzechów
sól
pieprz
majeranek
olej kokosowy do smażenia
Placki z wątróbki - przepis blogera - sposób przygotowania: Wątróbkę, jajo (jeśli mamy czas i ochotę to osobno ubijamy pianę z białka - mi tym razem się nie chciało;)), cebulę, zmiksowane orzechy (można wcześniej uprażyć na suchej patelni) oraz przyprawy - wrzucamy wszytko do blendera i miksujemy na gładką masę. Do tego dodajemy starte jabłuszko i porządnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże placuszki. Smażymy na niedużym ogniu po około 2 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można dodatkowo zetrzeć więcej jabłka i poddusić z posiekaną w piórka czerwoną cebulą i odrobiną octu balsamicznego i podawać razem z racuchami, lub tak jak na zdjęciu - z truskawkami i wiśniowym balsamico. eat4fit.blogspot.com
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-23020326/placki z watrobki przepis blogera/p