Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor eat4fit
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)300 g
wątróbki150 g
jabłkaczerwona cebula1
jajko3 łyżki zmielonych
orzechówsólpieprzmajeranekolej kokosowy do smażeniaPlacki z
wątróbki - przepis blogera - sposób przygotowania:
Wątróbkę,
jajo (jeśli mamy czas i ochotę to osobno ubijamy pianę z
białka - mi tym razem się nie chciało;)),
cebulę, zmiksowane
orzechy (można wcześniej uprażyć na suchej patelni) oraz
przyprawy - wrzucamy wszytko do blendera i miksujemy na gładką masę. Do tego dodajemy starte jabłuszko i porządnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość
oleju i łyżką nakładamy nieduże placuszki. Smażymy na niedużym ogniu po około 2 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można dodatkowo zetrzeć więcej
jabłka i poddusić z posiekaną w piórka
czerwoną cebulą i odrobiną
octu balsamicznego i podawać razem z racuchami, lub tak jak na zdjęciu - z
truskawkami i
wiśniowym balsamico. eat4fit.blogspot.comPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu