Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor katarzyna_sarCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (18 głosów)opakowanie drobnego makaronu (muszelki lub świderki)1 puszka kukurydzy2 zielone ogórki20 dag szynki drobiowej lub innej2-3 łyżki majonezu1 łyżka jogurtu naturalnegokoperek świeży lub suszonysólpieprzSałatka makaronowa z zielonym ogórkiem - sposób przygotowania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć, przelać zimną wodą i ostudzić. Szynkę i ogórka pokroić w drobną kostkę. Posiekane składniki wrzucić do makaronu. Następnie dodać osączoną kukurydzę. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.Majonez wymieszać z jogurtem, dodać posiekany koperek lub suszony, doprawić jeszcze raz solą i pieprzem, wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce, gotowe!Smacznego:-)Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu