Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor bozenka16.1
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)
Królik wielkanocny - składniki:4 udka z
królika2 łyżki
masłasól1/2 główki
czosnkumąkaśmietana 12%Królik wielkanocny - sposób przygotowania: Udka umyć i osączyć z
wody ściereczką. Ostrzem noża nakłuć w
mięsie otworki i włożyć w nie plasterki
czosnku, osolić i pozostawić na godzinę w lodówce.
Masło rozpuścić na patelni i zrumienić udka z obu stron, podlać
wodą i dusić do miękkości. Nadmiar
wody odparować, a pozostały sos zagęścić rozmąconą w małej ilości
wody mąką i zabielić
śmietaną. Podawać z świątecznymi kluskami i
buraczkami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu