ßßß Cookit - przepis na Boczek przepyszny

Boczek przepyszny

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor kamilla1957
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
Boczek przepyszny - składniki:
1 i 1/2 kg białego boczku
czosnek
papryka ostra i słodka
Vegeta lub sól
Boczek przepyszny - sposób przygotowania: Boczek myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wegetujemy dość dużo. Posypujemy paprykami, zwijamy w rulon. Odstawiamy najlepiej na noc zawijając ciasno w aluminiową folie. Wkładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku nie zdejmując foli. W temp 170*c około 1,5 godziny. Po upieczeniu nie odwijać aż do wystygnięcia.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18349156/boczek przepyszny/p