ßßß
 
            
         Fot. Agata Jakubowska / AGPoziom trudności: łatweRegion: inne
Fot. Agata Jakubowska / AGPoziom trudności: łatweRegion: inne Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 szklanka przebranych różanych płatków1 szklanka cukru1 szklanka wody100 dag białej czekolady30 dag pistacji1 łyżeczka mielonego kardamonu1 łyżeczka soku z cytrynykilka łyżek kaszy mannyPraliny z białej czekolady z różą - sposób przygotowania: Płatki róż zalewamy gorącą wodą i natychmiast odsączamy i osuszamy. Z cukru i szklanki wody gotujemy syrop. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy czekoladę, pistacje, kardamon, płatki różane i gotujemy dalej, na małym ogniu, aż utworzy się gęsta, elastyczna masa. Na koniec dodajemy sok z cytryny, dokładnie mieszamy i wykładamy masę na stolnicę posypaną kaszą. Gdy masa przestygnie, formujemy z niej roladę. Szczelnie zawijamy w ściereczkę i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy w plasterki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 szklanka przebranych różanych płatków1 szklanka cukru1 szklanka wody100 dag białej czekolady30 dag pistacji1 łyżeczka mielonego kardamonu1 łyżeczka soku z cytrynykilka łyżek kaszy mannyPraliny z białej czekolady z różą - sposób przygotowania: Płatki róż zalewamy gorącą wodą i natychmiast odsączamy i osuszamy. Z cukru i szklanki wody gotujemy syrop. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy czekoladę, pistacje, kardamon, płatki różane i gotujemy dalej, na małym ogniu, aż utworzy się gęsta, elastyczna masa. Na koniec dodajemy sok z cytryny, dokładnie mieszamy i wykładamy masę na stolnicę posypaną kaszą. Gdy masa przestygnie, formujemy z niej roladę. Szczelnie zawijamy w ściereczkę i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy w plasterki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu