ßßß Cookit - przepis na Praliny z białej czekolady z różą

Praliny z białej czekolady z różą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Dorota Próchniewicz
Fot. Agata Jakubowska / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 szklanka przebranych różanych płatków
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
100 dag białej czekolady
30 dag pistacji
1 łyżeczka mielonego kardamonu
1 łyżeczka soku z cytryny
kilka łyżek kaszy manny
Praliny z białej czekolady z różą - sposób przygotowania: Płatki róż zalewamy gorącą wodą i natychmiast odsączamy i osuszamy. Z cukru i szklanki wody gotujemy syrop. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy czekoladę, pistacje, kardamon, płatki różane i gotujemy dalej, na małym ogniu, aż utworzy się gęsta, elastyczna masa. Na koniec dodajemy sok z cytryny, dokładnie mieszamy i wykładamy masę na stolnicę posypaną kaszą. Gdy masa przestygnie, formujemy z niej roladę. Szczelnie zawijamy w ściereczkę i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy w plasterki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940792/praliny z bialej czekolady z roza/p