Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka
oliwy3 posiekane
pory (tylko białe części)6 plastrów
boczku3
ziemniaki6 szklanek
bulionu wołowego1/2 szklanki
śmietany (22-proc.)
sólpieprzZupa
porowo-ziemniaczana - sposób przygotowania: Rozgrzej
oliwę w rondlu, dodaj
pory i smaż, aż zmiękną - trwa to 10-12 minut. Dodaj pokrojony w kostkę
boczek i przesmażaj przez 6 minut. Włóż obrane i pokrojone w kostkę
ziemniaki, zalej
bulionem i gotuj, aż
ziemniaki będa miękkie (około 15-20 minut). Dodaj
śmietanę, przypraw do smaku
solą i
pieprzem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu