ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki ze schabu

Szaszłyki ze schabu

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Robert Sowa
Fot. Arkadiusz Ćcichocki / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia czeska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
50 dag schabu środkowego
1 kg małych ziemniaków
20 dag plastrów boczku
1 czerwona papryka
garść winogron
Marynata:
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka mielonej papryki
2-3 listki laurowe
sól
pieprz
Szaszłyki ze schabu - sposób przygotowania: Ziemniaki obierz, gotuj, aż będą prawie miękkie. Mięso pokrój na kawałki. Paprykę także pokrój na kawałki. Listki laurowe pokrusz i rozetrzyj z mieloną papryką, pieprzem, solą i oliwą. Mieszaniną posmaruj ziemniaki i mięso, włóż na 30 minut do lodówki. Ziemniaki zawiń w boczek, ponabijaj na szpadki do szaszłyków na przemian z kawałkami schabu, papryką i winogronami. Ułóż na rozgrzanym grillu lub ruszcie piekarnika, piecz po 5-7 minut z każdej strony.
8 pomysłów na szaszłyki
kuskusem i sałatką Znów schabowy z ziemniakami? Niekoniecznie. Zwykły obiad zamień na kolorowe szaszłyki z paprykową marynatą, przeplatane winogronami. Szaszłyki ze schabu 50 dag schabu środkowego 1 kg małych ziemniaków 20 dag plastrów boczku 1 czerwona papryka garść winogron Marynata: 3 łyżki oliwy 1
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940662/szaszlyki+ze+schabu/p