Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Robert Sowa
Fot. Arkadiusz Ćcichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia czeska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)50 dag
schabu środkowego1 kg małych
ziemniaków20 dag plastrów
boczku1
czerwona paprykagarść
winogronMarynata:3 łyżki
oliwy1 łyżeczka mielonej
papryki2-3
listki laurowesólpieprzSzaszłyki ze
schabu - sposób przygotowania:
Ziemniaki obierz, gotuj, aż będą prawie miękkie.
Mięso pokrój na kawałki.
Paprykę także pokrój na kawałki.
Listki laurowe pokrusz i rozetrzyj z mieloną
papryką,
pieprzem,
solą i
oliwą. Mieszaniną posmaruj
ziemniaki i
mięso, włóż na 30 minut do lodówki.
Ziemniaki zawiń w
boczek, ponabijaj na szpadki do szaszłyków na przemian z kawałkami
schabu,
papryką i
winogronami. Ułóż na rozgrzanym grillu lub ruszcie piekarnika, piecz po 5-7 minut z każdej strony.8 pomysłów na szaszłyki
kuskusem i
sałatką Znów
schabowy z ziemniakami? Niekoniecznie. Zwykły obiad zamień na kolorowe szaszłyki z
paprykową marynatą, przeplatane
winogronami. Szaszłyki ze
schabu 50 dag
schabu środkowego 1 kg małych
ziemniaków 20 dag plastrów
boczku 1
czerwona papryka garść
winogron Marynata: 3 łyżki
oliwy 1Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu