Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia japońskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)6 łyżek japońskiej zielonej
herbaty liściastej (np. sencha)niepełna szklanka (225 ml)
mleka450 ml
śmietany kremówki8 łyżek
cukru4 łyżeczki
żelatynyMus z zielonej
herbaty - sposób przygotowania:
Herbatę,
mleko,
śmietanę i
cukier podgrzewaj na małym ogniu, aż
cukier się rozpuści, nie dopuszczając do wrzenia. Zdejmij z ognia, odstaw na 10 minut. Przecedź do garnka, dodaj
żelatynę namoczoną w 3 łyżkach
wody. Podgrzewaj, mieszając, aż
żelatyna się rozpuści. Musem napełnij małe japońskie filiżanki do
herbaty, wstaw do lodówki do zastygnięcia. Deser możesz ozdobić
skórką pomarańczową z
syropu.Kałka, Zuzanna Wiciejowska Do przygotowania musu możesz wykorzystać dowolną zieloną
herbatę. Pyszny będzie np. z
herbaty aromatyzowanej
cytrusami albo
miętą. Jeśli chcesz zrobić deser w japońskim stylu, użyj
herbaty matcha. Mus z zielonej
herbaty 6 łyżek japońskiej zielonej
herbaty liściastej (np: Pudim de leite condesando Zielone
ciastko z
czerwoną fasolą, zielone
lody, albo mus z zieloną
herbatą ? Podziel się swoim pomysłem na matchę na facebook.com/ugotujto Sagaform PAUS Miseczka w okazje.infonapełnij szklaneczki, wstaw do lodówki. Podawaj mocno schłodzone, udekorowane połówkami
winogron bez pestek i listkami
mięty. Zobacz więcej przepisów na Mus z zielonej
herbaty Źródło: Palce lizaćInne oblicze
herbaty1 łyżka
cukru 1 łyżka
octu ryżowego 1/4 łyżeczki
soli Ryż z liśćmi
herbaty gotować na małym ogniu, aż
woda wyparuje. Na małym ogniu rozpuścić
cukier i
sól w occie. Dodać do
ryżu. Autor:
Marta Gessler Do tego musu polecamy japońską zieloną
herbatę - sencha. Tak jak inne
herbaty japońskie, jest onaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu