ßßß
 
            
         Fot. AndrasikCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób
Fot. AndrasikCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 dojrzałe gruszki (np. odmiany Williams)4 goździki2 małe listki laurowepo kawałku cynamonu i skórki cytrynowej1/2 szklanki cukru3 szklanki wina Barololistki mięty lub melisy do dekoracjiGruszki w Barolo - sposób przygotowania: Gruszki obierz, pozostaw ogonki. Wstaw do wysokiego garnuszka ogonkami do góry. Dodaj goździki, listki laurowe, cynamon i skórkę z cytryny. Owoce posyp cukrem i polej winem. Zagotuj na mocnym ogniu, a następnie zmniejsz płomień do minimum i gotuj 50 minut. Nakłuj widelcem, a gdy poczujesz, że gruszki są już miękkie, wyjmij je za ogonki. Zrób sos: wino pozostałe w rondelku gotuj, aż zgęstnieje. Polej gruszki. Ten deser podaje się w temperaturze pokojowej.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 dojrzałe gruszki (np. odmiany Williams)4 goździki2 małe listki laurowepo kawałku cynamonu i skórki cytrynowej1/2 szklanki cukru3 szklanki wina Barololistki mięty lub melisy do dekoracjiGruszki w Barolo - sposób przygotowania: Gruszki obierz, pozostaw ogonki. Wstaw do wysokiego garnuszka ogonkami do góry. Dodaj goździki, listki laurowe, cynamon i skórkę z cytryny. Owoce posyp cukrem i polej winem. Zagotuj na mocnym ogniu, a następnie zmniejsz płomień do minimum i gotuj 50 minut. Nakłuj widelcem, a gdy poczujesz, że gruszki są już miękkie, wyjmij je za ogonki. Zrób sos: wino pozostałe w rondelku gotuj, aż zgęstnieje. Polej gruszki. Ten deser podaje się w temperaturze pokojowej.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu