Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Olga Badowska
Fot. Artur TarkowskiPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)500 g suszonych fig1.25 szklanki
octu z
czerwonego wina3 łyżki
cukru8
goździków1/2 łyżeczki mielonego
cynamonuFigi słodko-kwaśne - sposób przygotowania:
Figi wkładamy do wysterylizowanego słoika. Zalewamy je
octem, tak aby pokrył
owoce. Następnie dodajemy
cukier i
przyprawy, mocno zakręcamy słoik i wstrząsamy, żeby składniki równomiernie się rozłożyły. Przechowujemy w lodówce. Aby
figi zmiękły i się "przegryzły" potrzebują przynajmniej tygodnia. Doskonałe jako przystawka, dodatek do
mięs, a drobno pokrojone - jako składnik sałatek.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu