Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Jan MalinowskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia skandynawskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)Jabłecznik szwedzki - składniki:Przygotowanie kruszonki:trzyczwarte szklanki
mąkitrzy czwarte szklanki
płatków owsianych1 łyżka stołowa
cukru 5075 gram. masłaSkładniki(do środka):23jabłka1 łyżka stołowa
cukruodrobinka
cynamonuJabłecznik szwedzki - sposób przygotowania: 1)Nagrzać piekarnik (225 stopni) 2)Obrać
jabłka 3)
Jabłka pokroić w plasterki 4)Ułożyć plasterki w formie na dnie 5)Posypać
jabłka cukrem i
cynamonem 6)Odmierzyć:
mąkę,
płatki owsiane,
cukier i
masło 7)Wsypać wszystko do miski 8)Rękami zmieszać zawartość miski, aż powstaną okruszynki 9)Posypać okruszynkami
jabłka w formie 10)Włożyć formę dopiekarnika (225 stopni) i piec, aż ciasto się przyrumienii
jabłka zrobią się miękkie (około 20 minut)POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JMMazurski jabłecznik, który umili wam zimowe wieczory [Taniec z garami]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu