ßßß Cookit - przepis na Jabłecznik szwedzki

Jabłecznik szwedzki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Jan Malinowski
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia skandynawska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
Jabłecznik szwedzki - składniki:
Przygotowanie kruszonki:trzy
czwarte szklanki mąki
trzy czwarte szklanki płatków owsianych
1 łyżka stołowa cukru 50
75 gram. masłaSkładniki(do środka):2
3jabłka
1 łyżka stołowa cukru
odrobinka cynamonu
Jabłecznik szwedzki - sposób przygotowania: 1)Nagrzać piekarnik (225 stopni) 2)Obrać jabłka 3)Jabłka pokroić w plasterki 4)Ułożyć plasterki w formie na dnie 5)Posypać jabłka cukrem i cynamonem 6)Odmierzyć: mąkę, płatki owsiane, cukier i masło 7)Wsypać wszystko do miski 8)Rękami zmieszać zawartość miski, aż powstaną okruszynki 9)Posypać okruszynkami jabłka w formie 10)Włożyć formę dopiekarnika (225 stopni) i piec, aż ciasto się przyrumienii jabłka zrobią się miękkie (około 20 minut)POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JM
Mazurski jabłecznik, który umili wam zimowe wieczory [Taniec z garami]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-7290259/jablecznik szwedzki/p