Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 dojrzałe
gruszki (np. odmiany Williams)4
goździki2 małe
listki laurowepo kawałku
cynamonu i
skórki cytrynowej1/2 szklanki
cukru3 szklanki
wina Barololistki
mięty lub
melisy do dekoracji
Gruszki w barolo - sposób przygotowania:
Gruszki obierz, pozostaw ogonki. Wstaw do wysokiego garnuszka ogonkami do góry. Dodaj
goździki,
listki laurowe,
cynamon i
skórkę z cytryny.
Owoce posyp
cukrem i polej
winem. Zagotuj na mocnym ogniu, a następnie zmniejsz płomień do minimum i gotuj 50 minut. Nakłuj widelcem, a gdy poczujesz, że
gruszki są już miękkie, wyjmij je za ogonki.Zrób sos:
wino pozostałe w rondelku gotuj, aż zgęstnieje. Polej
gruszki. Ten deser podaje się w temperaturze pokojowej.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu