ßßß Cookit - przepis na Krakowska pod pierzyną

Krakowska pod pierzyną

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Perfekcyjnie tradycyjnie'
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
laska kiełbasy krakowskiej
puszka kukurydzy konserwowej
2 młode marchewki
świeży imbir
8 łyżek ulubionego sera żółtego
15 małych pieczarek
4 pomidory
puszka koncentratu pomidorowego
świeża bazylia
szklanka ryżu
Krakowska pod pierzyną - sposób przygotowania: Kiełbasę Krakowską kroimy w paski i podsmażamy na patelni grillowej około 3 minuty. Kukurydzę odsączamy w wody. Marchew dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Imbir i ser żółty trzemy na tarce. Pieczarki, pomidory i bazylię siekamy. Gotujemy ryż. Następnie ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, na nim kładziemy kiełbasę i posypujemy resztą składników oraz polewamy koncentratem pomidorowym, a następnie zapiekamy w piekarniku ok. 20 min. w 200 stopniach.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/170991437/krakowska pod pierzyna/p