Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Perfekcyjnie tradycyjnie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)laska kiełbasy krakowskiejpuszka kukurydzy konserwowej2 młodemarchewkiświeży imbir8 łyżek ulubionego sera żółtego15 małych pieczarek4 pomidorypuszka koncentratu pomidorowegoświeża bazyliaszklanka ryżuKrakowska pod pierzyną - sposób przygotowania: Kiełbasę Krakowską kroimy w paski i podsmażamy na patelni grillowej około 3 minuty. Kukurydzę odsączamy w wody. Marchew dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Imbir i ser żółty trzemy na tarce. Pieczarki, pomidory i bazylię siekamy. Gotujemy ryż. Następnie ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, na nim kładziemy kiełbasę i posypujemy resztą składników oraz polewamy koncentratem pomidorowym, a następnie zapiekamy w piekarniku ok. 20 min. w 200 stopniach.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu