Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor biifilip_20Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia wietnamskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)500 g
mięsa mielonego wieprzowegopapryka +czerwona">
papryka czerwonapapryka zielonakukurydza konserwowa1 kg
ryżu z warzywami
majonezmiódkoncentrat pomidorowysólpieprzchilivegetapapryka ostraKotlet po wietnamsku - sposób przygotowania:
Mięso podsmażyć w całości na patelni na lekkim ogniu (
olej), rozdrobnić łyżką (METALOWA ALBO DREWNIANA!), dodać odcedzoną
kukurydzę konserwową,
paprykę pokrojoną w kostkę. Smażyć przez 25 minut pod przykryciem, czasem mieszając. Następnie na drugiej patelni rozgrzać minimalną ilość
oleju, wyłączyć palnik, wrzucić 2 łyżki
majonezu, 2 łyżki rozcieńczone z
wodą (100cl),
miód - doprawić
solą,
pieprzem,
vegetą,
papryką ostrą. Mieszając gotować przez 5 minut na małym ogniu.
Ryż z warzywami zagotować. Wlać do potrawki sos. Wymieszać. Ugotowany
ryż z warzywami wrzucić do potrawki, na małym ogniu mieszając, aż wszystko nabierze jednakowego koloru, doprawić według swoich upodobań
chili.Podany przepis na 4 porcje. PODAWAĆ Z CIEPŁYM CZERWONYM
SŁODKIM WINEM!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu