ßßß Cookit - przepis na Kotlet po wietnamsku

Kotlet po wietnamsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor biifilip_20
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia wietnamska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
500 g mięsa mielonego wieprzowego
papryka +czerwona"> papryka czerwona
papryka zielona
kukurydza konserwowa
1 kg ryżu z warzywami
majonez
miód
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
chili
vegeta
papryka ostra
Kotlet po wietnamsku - sposób przygotowania: Mięso podsmażyć w całości na patelni na lekkim ogniu (olej), rozdrobnić łyżką (METALOWA ALBO DREWNIANA!), dodać odcedzoną kukurydzę konserwową, paprykę pokrojoną w kostkę. Smażyć przez 25 minut pod przykryciem, czasem mieszając. Następnie na drugiej patelni rozgrzać minimalną ilość oleju, wyłączyć palnik, wrzucić 2 łyżki majonezu, 2 łyżki rozcieńczone z wodą (100cl), miód - doprawić solą, pieprzem, vegetą, papryką ostrą. Mieszając gotować przez 5 minut na małym ogniu. Ryż z warzywami zagotować. Wlać do potrawki sos. Wymieszać. Ugotowany ryż z warzywami wrzucić do potrawki, na małym ogniu mieszając, aż wszystko nabierze jednakowego koloru, doprawić według swoich upodobań chili.
Podany przepis na 4 porcje. PODAWAĆ Z CIEPŁYM CZERWONYM SŁODKIM WINEM!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18518091/kotlet po wietnamsku/p