Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Danuta Korbik z Zielonej GóryCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)cztery
piersi z kurczakatrzy woreczki
ryżutrzy
papryki (żółta czerwona i zielona)dwie
pietruszkitrzy
marchewkijedna puszka
kukurydzy75 dag
pieczarekdwie
cebuledwie łyżki
olejutrzy łyżki
wódkijedna łyżeczka
imbirusólpieprzostra paprykaRisotto z
imbirem - sposób przygotowania: Najpierw łączymy
wódkę z
imbirem i wkładamy do tej mieszanki na dwie godziny oczyszczone i umyte
piersi z kurczaka. W tym czasie
paprykę kroimy w kostkę, na tarce ucieramy
pietruszkę i
marchewkę. Mieszamy wszystko razem i dodajemy puszkę
kukurydzy,
olej i dusimy pod przykryciem ok. 20 min. W drugim naczyniu dusimy pokrojone w kostkę
pieczarki i
cebulę, też przez 20 min. Po dwóch godzinach wyjmujemy
kurczaka z naszej zalewy i smażymy, a po usmażeniu kroimy w kostkę.Gotujemy 3 woreczki
ryżu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy wszelkie
przyprawy i risotto jest już gotowe. Podajemy na ciepło.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu