ßßß Cookit - przepis na Brownies z białą czekoladą i pomarańczą

Brownies z białą czekoladą i pomarańczą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Lukasz Falkowski / AG
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (16 głosów)
150 g gorzkiej czekolady
5 jaj
20 dag cukru trzcinowego
10 dag cukru białego
10 dag masła
15 dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
10 dag łuskanych orzechów włoskich
1 duża pomarańcza z cienką skórką
100 g białej czekolady
Brownies z białą czekoladą i pomarańczą - sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Jajka łączymy z obydwoma gatunkami cukru, mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i masło. Orzechy siekamy, wrzucamy do ciasta. Sparzoną pomarańczę kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną białą czekoladę. Ciasto przelewamy do formy (25 x 25 cm) wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180°C. Powinno być z wierzchu chrupkie, a w środku wilgotne. Brownies podajemy na gorąco lub na zimno, z lodami waniliowymi.
Łatwy przepis na ciasto dietetyczne Brownie
Bruschetta z czerwonym pesto 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie 2 ząbki czosnku 2 łyżki parmezanu 2 łyżki oliwy z pomidorów sól pieprz 4 kromki bagietki lub ciabatty świeża bazylia, do dekoracji Kromki bagietki opiecz w tosterze lub piekarniku. Czosnek obierz, przeciśnij przez prask
Brownie - czekoladowa dekadencja
(patyczek wbity w ciasto powinien wyjść z kilkoma przyklejonymi, mokrymi okruszkami). Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia na kratkę. Podawaj z lodami orzechowymi.Zobacz przepis na brownies z białą czekoladą i pomarańczą
natomiast nie lubicie białej czekolady, możecie wymienić ją na czekoladę gorzką albo mleczną. Brownies z białą czekoladą i pomarańczą 150 g gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag cukru trzcinowego 10 dag cukru białego 10 dag masła 15 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 10 dag łuskanych
Kuchnia made in USA
czekoladowe ciasto spotkało się z dużą przychylnością, a dziś jest ogromnie popularne nie tylko w USA. Brownie (ciastka mocno czekoladowe) Brownie bez glutenu Brownies z białą czekoladą i pomarańczą Megaczekoladowe brownie z malinami
Szybkie ciasto na święta
. Brownies z białą czekoladą i pomarańczą 150 g gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag cukru trzcinowego 10 dag cukru białego 10 dag masła 15 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 10 dag łuskanych orzechów włoskich 1 duża pomarańcza z cienką skórką 100 g białej czekolady Czekoladę
Słodkie wspomnienia z wakacji
z kaszy jaglanej (wideo z przepisem znajdziecie na samym dole slajdu). Brownies z białą czekoladą i pomarańczą 150 g gorzkiej czekolady 5 jaj 20 dag cukru trzcinowego 10 dag cukru białego 10 dag masła 15 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 10 dag łuskanych orzechów
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14119283/brownies z biala czekolada i pomarancza/p