ßßß Cookit - przepis na Serowe babeczki z kruszonką

Serowe babeczki z kruszonką

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zjedz_mnie
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
100 g masła
100 g cukru (użyłam trzcinowy)
2 łyżki kakao
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
100 g cukru (dałam mniej)
100 g stopionego masła
200g chudego twarogu
1/2 opakowania budyniu waniliowego
Serowe babeczki z kruszonką - sposób przygotowania: Z masła, cukru, mąki, proszku do pieczenia i kakao zagnieść kruche ciasto. Dwie ciasta wyłożyć do foremek, wyłożonych papierem do pieczenia. Pozostałą 1/3 ciasta odłożyć. Następnie jajka ubić na puszystą masę. Dodać cukier, masło, a następnie mieszać z twarogiem. Kiedy konsystencja będzie już gładka dodać 1/2 opakowania budyniu. Masą serową wypełnić przygotowane foremki wyłożone ciastem. Odłożone ciasto podzielić na kawałki i wyłożyć na masę serową. Babeczki piec około 25minut w piekarniku nagrzanym do 170/180 C.
Łatwy przepis na dekorację babeczek
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22369702/serowe babeczki z kruszonka/p