ßßß Cookit - przepis na Kaczka z dynią i chilli

Kaczka z dynią i chilli

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
400 g piersi z kaczki
1 kawałek imbiru (2-3 cm)
2 ząbki czosnku
2 cebulki
200 g dyni
1 łyżka oleju sezamowego
1 strąk chilli
2 garście zielonego groszku
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu chilli
100 ml rosołu z kurczaka
odrobina mąki kukurydzianej
sól
pieprz
ziarna sezamu
Kaczka z dynią i chilli - sposób przygotowania: Z kaczki zdejmujemy skórkę. Mięso kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy solą i pieprzem. Imbir i czosnek obieramy, bardzo drobno siekamy. Cebulkę po obraniu kroimy w krążki, dynię w 3-centymetrowe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy w woku. Podsmażamy na nim kawałki kaczki, cały czas mieszając, po czym wyjmujemy. Na tym samym tłuszczu smażymy posiekane chilli, czosnek, imbir, dynię, cebulkę i groszek, od czasu do czasu mieszając. Łączymy sos sojowy, chilli z rosołem warzywnym zmieszanym z mąką kukurydzianą i dodajemy do warzyw. Mieszamy. Z powrotem wkładamy do woka mięso. Wszystko razem podsmażamy jeszcze przez 1 minutę. Rozkładamy do miseczek, posypujemy ziarnem sezamowym.
Jakub Kuroń gotuje. Rumiana z zewnątrz, soczysta w środku. Przepis na kaczkę z jabłkami i żurawiną
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14006188/kaczka z dynia i chilli/p