Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)400 g piersi z
kaczki1 kawałek
imbiru (2-3 cm)2 ząbki
czosnku2
cebulki200 g dyni1 łyżka
oleju sezamowego1 strąk
chilli2 garście
zielonego groszku2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki sosu
chilli100 ml rosołu z
kurczakaodrobina
mąki kukurydzianej
sólpieprzziarna
sezamuKaczka z
dynią i
chilli - sposób przygotowania: Z
kaczki zdejmujemy skórkę.
Mięso kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy
solą i
pieprzem.
Imbir i
czosnek obieramy, bardzo drobno siekamy.
Cebulkę po obraniu kroimy w krążki,
dynię w 3-centymetrowe kawałki. Rozgrzewamy
olej sezamowy w woku. Podsmażamy na nim kawałki
kaczki, cały czas mieszając, po czym wyjmujemy. Na tym samym tłuszczu smażymy posiekane
chilli,
czosnek,
imbir,
dynię,
cebulkę i
groszek, od czasu do czasu mieszając. Łączymy
sos sojowy,
chilli z rosołem warzywnym zmieszanym z
mąką kukurydzianą i dodajemy do warzyw. Mieszamy. Z powrotem wkładamy do woka
mięso. Wszystko razem podsmażamy jeszcze przez 1 minutę. Rozkładamy do miseczek, posypujemy ziarnem
sezamowym.Jakub Kuroń gotuje. Rumiana z zewnątrz, soczysta w środku. Przepis na
kaczkę z
jabłkami i
żurawinąPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu