Śniadanie gotowe. Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiem postawiła mnie na nogi. Śniadania uwielbiam. Zawsze staram się je urozmaicać. Tradycyjną kanapkę z żółtym serem dekoruję rukolą i włoskimi orzechami. Cienko pokrojoną fetę na kromce chleba smaruję pesto i posypuję płatkami migdałów…Takiemu śniadaniu nie można się oprzeć.Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiemSkładniki:2 porcje1 mini ciabata lub 2 mini bagietki2 duże plastry wędzonego łososia1 łyżka posiekanego szczypiorku1 łyżka posiekanego kopru2 jajka1 łyżeczka sosu chili, tutaj przepisWydrąż ciabatę wzdłuż nacięcia. Posyp szczypiorkiem, koperkiem, nadziej kawałkami łososia. Na koniec wbij dwa jajka, zrób kleksy z sosu chili i włóż kanapkę do piekarnika na około 15 minut. Piekarnik nastaw na 150ºC.Polecane przepisyNew York bagelsTosty z leśnymi grzybamiTosty z pesto i cheddarKanapki z groszkowym pesto i fetaKanapki ułatwiają życie