Malinowe serniczki z suszonymi wiśniami i żurawinąpodane z pestkami granatu i sosem czekoladowym/przepis własny/350 g twarogu sernikowego30 g malinowego budyniu w proszku (bez cukru)duże jajkołyżka masłakakaowego (można zastąpić zwykłym)15 g soczystych wiśni Bakalland15 g żurawiny z sokiem z granatu Bakallandszczypta solikilka kropel ekstraktu waniliowegołyżeczka masła do natłuszczenia formyłyżka syropu klonowego lub cukruTwaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem, masłemkakaowym i solą.Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować.Na koniec dodać suszone owoce i wymieszać.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Masę serową przelać do natłuszczonych foremek.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia, aby serniczki się nie przypaliły.Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu.Smacznego!