ßßß
Cookit - przepis na pierś na dyniowej potrawce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pierś na dyniowej potrawce
Składniki
Piersi z kurczaka
Papryka czerwona
Pieczarki
Papryka zielona
Cebula
Szczypiorek
Śmietana
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Olej rzepakowy
Czosnek
Ziele angielskie
Liść laurowy
Wykonanie
Chude ale dobrze przyprawione
mięsko
, delikatna potrawka z dyni i
kasza
to nie tylko smaczny i pożywny obiad ale przede wszystkim duża porcja witamin.Składniki:2
piersi z kurczaka
1
czerwona papryka
kilka
pieczarek
1
zielona papryka
300 g miąższu dyniszklanka pęczaku1 mała
cebula
szczypiorek
2 łyżki kwaśnej
śmietany
ostra i
słodka papryka
sól
pieprz
olej rzepakowy
2 ząbki
czosnku
ziele angielskie
liść laurowy
Mięso
opłukać, każdą pierś podzielić na dwa płaty. Natrzeć połową
czosnku
,
solą
,
pieprzem
i
papryką
w proszku. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekaną
cebulę
, pokrojone
pieczarki
,
papryki
i
dynię
. Dodać
listki laurowe
i
ziele angielskie
. Lekko posolić, smażyć chwilę po czym zalać połową szklanki
wody
i dusić pod przykryciem do miękkości.
Mięso
usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Do potrawki warzywnej dodać
czosnek
, przyprawić i zagęścić
śmietaną
.
Kaszę
ugotować na sypko. Podawać z potrawką i
mięsem
. Można dodać także surówkę.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/08/piers-na-dyniowej-potrawce.html
Przepisy powiązane
Szaszłyki z piekarnika
Piersi kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym z makaronem
Faszerowany udziec z indyka
Gulasz na bogato
DROBIOWY GULASZ Z PIECZARKAMI
Składniki powiązane (0)