ßßß
Cookit - przepis na DROBIOWY GULASZ Z PIECZARKAMI
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
DROBIOWY GULASZ Z PIECZARKAMI
Składniki
Piersi z kurczaka
Pieczarki
Papryka czerwona
Cebula
Sól
Pieprz
Ziele angielskie
Liść laurowy
Olej
Śmietana 12%
Bulion
Koperek
Szczypiorek
Wykonanie
Gulasz drobiowy to szybki i bardzo prosty pomysł na smakowity obiad. Można go urozmaicić
pieczarkami
(tak ja zrobiłam) i wtedy powstanie pyszny
pieczarkowy
sosik.Z
ziemniakami
, kluskami,
ryżem
czy
makaronem
stworzy nam pożywne, ale nie obciążające żołądka danie obiadowe.
Składniki:500g
filetu z kurczaka
300g brązowych
pieczarek
1/2
czerwonej papryki
1
cebula
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
olej
śmietana 12%
bulion
koperek
lub
szczypiorek
Wykonanie:
Filet z kurczaka
kroimy w dużą kostkę, obsypujemy
solą
i
pieprzem
i wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie na rozgrzanym
oleju
podsmażamy pokrojoną w kostkę
cebulę
oraz pokrojoną w kostkę
paprykę
. Następnie dodajemy
mięso
, dość mocno podsmażamy całość ciągle mieszając. Kiedy
mięso
lekko sie zrumieni dorzucamy pokrojone w plasterki
pieczarki
. Smażymy całość chwilę po czym zalewamy
bulionem
, dorzucamy
liść laurowy
,
ziele angielskie
lekko solimy i dusimy ok 20 minut. Po tym czasie
mięso
powinno już być miękkie a
bulion
w większości odparowany. Dodajemy wtedy
śmietankę 12%
, mieszamy, posypujemy
koperkiem
lub posiekanym
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/05/drobiowy-gulasz-z-pieczarkami.html
Przepisy powiązane
Bitki wołowe z cebulą
Kurczak zapiekany z pieczarkami i żółtym serem
Drobiowy gulasz z pieczarkami
pierś na dyniowej potrawce
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY, KIEŁBASY I PIECZAREK - WARIACJA NR 1
Składniki powiązane (0)