ßßß
Cookit - przepis na Drobiowy gulasz z pieczarkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Drobiowy gulasz z pieczarkami
Składniki
Piersi z kurczaka
Pieczarki
Papryka
Cebula
Sól
Pieprz
Ziele angielskie
Liść laurowy
Olej
Śmietana
Pietruszka
Koperek
Vegeta
Wykonanie
Przepis z małymi zmianami z tej strony.Składniki:1 duża podwójna
pierś z kurczaka
500g
pieczarek
1czerwona
papryka
1
cebula
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
olej
śmietana
12 %
pietruszka
lub
koperek
łyżeczka
vegety
Mięso
pokroić w kostkę, doprawić
solą
i
pieprzem
i włożyć do lodówki na 30minut. W tym czasie podsmażyć na rozgrzanym
oleju
pokrojoną w kostkę
cebulę
i pokrojoną w kostkę
paprykę
. Następnie dodać
mięso
i podsmażyć. Gdy
mięso
się lekko zarumieni dodać pokrojone w plasterki
pieczarki
. Smażyć chwilkę po czym zalać
bulionem
(łyżeczka
vegety
rozpuszczona w 0,5l wrzątku), dodać
liść laurowy
i
ziele angielskie
. Dusić całość około 20 minut, aż
mięso
będzie miękkie a większość
bulionu
odparuje. Na koniec dodać
śmietanę
, dosolić jeśli zajdzie potrzeba i posypać posiekaną
pietruszką
lub
koperkiem
. Podawać z
kaszą
,
ryżem
lub
ziemniakami
.Smacznego! :)
Źródło:
http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2016/01/drobiowy-gulasz-z-pieczarkami.html
Przepisy powiązane
Boeuf Strogonow light
Boeuf Strogonow light
Boeuf Strogonow light
Boeuf Strogonow light
Boeuf Strogonow light
Składniki powiązane (0)