ßßß Cookit - przepis na Drobiowy gulasz z pieczarkami

Drobiowy gulasz z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Przepis z małymi zmianami z tej strony.
Składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
500g pieczarek
1czerwona papryka
1 cebula
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
olej
śmietana 12 %
pietruszka lub koperek
łyżeczka vegety
Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem i włożyć do lodówki na 30minut. W tym czasie podsmażyć na rozgrzanym oleju pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodać mięso i podsmażyć. Gdy mięso się lekko zarumieni dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć chwilkę po czym zalać bulionem (łyżeczka vegety rozpuszczona w 0,5l wrzątku), dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić całość około 20 minut, aż mięso będzie miękkie a większość bulionu odparuje. Na koniec dodać śmietanę, dosolić jeśli zajdzie potrzeba i posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.
Smacznego! :)
Źródło:http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2016/01/drobiowy-gulasz-z-pieczarkami.html