Składniki:Udziec z indyka ok. 1.5 kgMarynata:Oliwasólpieprz2 liście laurowekilka ziarenek ziela angielskiego2 ząbki czosnkupapryka czerwona słodkaFarsz:1 pierś z kurczaka1/2 świeżej papryki czerwonej4 pieczarki1 cebulaUdziec z indyka dokładnie myjemy. Trybujemy.Następnie mięso rozbijamy.Kolejnym etapem jest przyprawienie. Dokładnie mieszamy w marynacie. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do następnego dnia. Mięso powinno pozostać w marynacie na co najmniej 12 godzin.Dnia następnego faszerujemy.Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy krótko i solimy. Pierś z kurczaka i paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na udziec. Dokładnie zawijamy. W niektórych miejscach warto zaszyć nitką i owinąć aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.Pieczemy ok. 1 . 5 godziny w temp. 200 st.CSmacznego