Wykonanie
Składniki:0,5kg
mięs wieprzowego25dkg
pieczarek1
czerwona papryka1
cebula2
ogórki kiszone2 ząbki
czosnkuprzyprawy:
sól,
pieprz, 2
liście laurowe, 4 ziarenka
ziela angielskiego,
papryka słodkaSposób wykonania
Mięso myję, osuszam i dokładnie kroję na kawałki.
Cebulę obieram i kroję w piórka i smażę na rozgrzanym
oleju. Dodaję
mięso, przyprawiam.
Pieczarki myję i kroję w plasterki. Przerzucam na patelnię i smażę wszystko razem. Zalewam
bulionem, tak, by przykrył
mięso. Duszę około pół godziny.
Paprykę myję, oczyszczam z nasion i kroję w słupki. Podobnie postępuje z
ogórkami. Dodaję do
mięsa. Gotuję jeszcze pół godziny. Na koniec zagęszczam sos. Podaję gulasz z pyszną, chrupiącą
bagietką.