Wykonanie
Dawno mnie tutaj nie było, niestety obrona i praca zajęły ostatnio większość mojego czasu. Na szczęście już po obronie i znowu można powrócić do częstszego gotowania :)Dzisiaj zaprezentuję Wam pyszny i prosty przepis na gulasz wieprzowy . Z racji tego, że
mięso musi się trochę pogotować, możemy przygotować je dzień wcześniej. Przygotowane podobnie jak żołądki, więc jest to świetna alternatywa dla nie tych, którzy
podroby omijają szerokim łukiem :)Idealne do wszelkich
kasz, ulubionej surówki lub
ogórka kiszonego :)Składniki:około 600g
mięsa wieprzowego na gulasz4-5 średnich
pieczarekcebula1
liść laurowy3 ziarenka
ziela angielskiego1 łyżeczka
słodka paprykasól,
pieprzkromka
chleba (do zagęszczenia sosu)
Sposób przyrządzenia:1.
Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy
wodą tak, aby
mięso zostało przykryte. Dusimy około 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy.W międzyczasie kroimy
cebulę w średnią kostkę, oraz umyte
pieczarki w większą kostkę.2.
Wodę z
mięsa wymieniamy na czystą, dodajemy
przyprawy i gotujemy. Po 30 minutach dodajemy
cebulę oraz
pieczarki. Dusimy do miękkości
mięsa (u mnie najczęściej trwa to jakieś 2 godziny).3. Pod koniec gotowania możemy dodać kromkę
chleba, w celu zagęszczenia sosu. Stary, dobry sposób wszystkich babć :)