ßßß Cookit - przepis na Gulasz z pieczarkami

Gulasz z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Dawno mnie tutaj nie było, niestety obrona i praca zajęły ostatnio większość mojego czasu. Na szczęście już po obronie i znowu można powrócić do częstszego gotowania :)
Dzisiaj zaprezentuję Wam pyszny i prosty przepis na gulasz wieprzowy . Z racji tego, że mięso musi się trochę pogotować, możemy przygotować je dzień wcześniej. Przygotowane podobnie jak żołądki, więc jest to świetna alternatywa dla nie tych, którzy podroby omijają szerokim łukiem :)
Idealne do wszelkich kasz, ulubionej surówki lub ogórka kiszonego :)
Składniki:
około 600g mięsa wieprzowego na gulasz
4-5 średnich pieczarek
cebula
1 liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka słodka papryka
sól, pieprz
kromka chleba (do zagęszczenia sosu)
Sposób przyrządzenia:
1. Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy wodą tak, aby mięso zostało przykryte. Dusimy około 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
W międzyczasie kroimy cebulę w średnią kostkę, oraz umyte pieczarki w większą kostkę.
2. Wodę z mięsa wymieniamy na czystą, dodajemy przyprawy i gotujemy. Po 30 minutach dodajemy cebulę oraz pieczarki. Dusimy do miękkości mięsa (u mnie najczęściej trwa to jakieś 2 godziny).
3. Pod koniec gotowania możemy dodać kromkę chleba, w celu zagęszczenia sosu. Stary, dobry sposób wszystkich babć :)
Źródło:http://pasja-patki.blogspot.com/2014/07/gulasz-z-pieczarkami.html