ßßß
Cookit - przepis na pierś faszerowana
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pierś faszerowana
Składniki
Piersi z kurczaka
Mięso mielone
Pieczarki
Jajko
Bułka
Cebula
Czosnek
Papryka ostra
Sól
Pieprz
Wykonanie
Obowiązkowa pozycja na Bożonarodzeniowym i Wielkanocnym
stole
. Bardzo podzielna i łatwa w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z
ziemniakami
i
buraczkami
. Można podawać na ciepło i zimno.Składniki:1 kg
piersi kurczaka
500 g
mięsa mielonego
200 g
pieczarek
2
jajka
1
bułka
czerstwa1
cebula
2 ząbki
czosnku
słodka i
ostra papryka
sól
pieprz
Pierś z kurczaka
umyć i pokroić w plastry. Lekko rozbić.
Pieczarki
drobno pokroić i podsmażyć na
cebuli
.
Bułkę
namoczyć i odcisnąć.
Mięso mielone
wymieszać z
pieczarkami
,
bułką
,
jajkami
i
przyprawami
. Dodać przeciśnięty
czosnek
. Płaty
mięsa
rozłożyć na folii spożywczej na kształt prostokąta. Natrzeć
przyprawami
. Rozłożyć farsz i zawinąć. Owinąć bawełnianą nitką. Piec w piekarniku około 90 minut, podlewając co jakiś czas tworzącym się sosem.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2013/12/piers-faszerowana.html
Przepisy powiązane
Nadziewane pieczarki
pieczeń z drobiem i cebulką
Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: placuszki "gołąbkowe"
Pieczeń wieprzowa
Kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami.
Składniki powiązane (0)