Na obiad, a może na przekąskę jak kto woli. Małe kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami- pieczone. PolecamSKŁADNIKI :1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej ( może być inne mięso)30 dag pieczarek2 jajkajedna cebula2 ząbki czosnku2 łyżki tartej suchej bułki1 łyżka masłasól, pieprz do smakuWYKONANIE:Cebulkę kroimy w kostkę obsmażamy na maśle dodajemy pokrojone drobno pieczarki -smażymy na małym ogniu. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Studzimy.Do mięsa mielonego dodajemy uduszone pieczarki i pozostałe składniki. Sól , pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy masę.Formujemy małe kule, układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. 40 min w 190 stopniach.SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.