Jest weekendi jak co weekend zapraszam Wszystkich na coś słodkiego i oczywiście pysznego. Tym razem za sprawą pewnej Pani Kasi padło na ananasa i co za tym idzie pyszny torcik marchewkowo-ananasowy.Składniki:2 jajka100g brązowego cukru100g białego cukru150ml oleju (ja użyłam roztopionej margaryny)200g drobno startej marchewki50g posiekanych orzechów włoskich100g drobno pokrojonego ananasa (świeżego lub z puszki)80g wiórków kokosowych200g mąkipo 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli1/2 łyżeczki proszku do pieczenia200g cukru pudru100g kremowego serka (ja użyłam serka Turek kremowy naturalny)50g masła lub margarynyJajka ubijam do podwojenia objętości i dodaję cukier. Miksuję na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Dodaję roztopioną margarynę (lub olej) wlewając ją cienkim strumieniem i powoli. Do tak powstałej masy dodaję marchewkę, ananasa, wiórki kokosowe i orzechy. Miksuję na małych obrotach i dodaję mąkę w dwóch częściach wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaję cynamon. Całość wylewam na wyłożoną papierem tortownicę. Piekę 1h w 150st.C.Kremowy serek miksuję z miękkim masłem na najwyższych obrotach. Dodaję stopniowo cukier puder. Powstałą kremową polewę wkładam do lodówki.Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika i przestudzeniu przekrawam je w poprzek na pół i przekładam połową kremowej polewy. Resztę polewy wykładam na wierzch. Dekoruję cząstkami ananasa.