ßßß Cookit - przepis na Pascha na spodzie z herbatników

Pascha na spodzie z herbatników

Wykonanie

1 kg niekwaśnego tłustego sera twarogowego
25 dag masła lub margaryny
3 jajka
1 1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy (1.6 dag)
25 dag dowolnych bakalii
20 dag herbatników
1 gotowa polewa czekoladowa
do wysmarowania formy: 1 łyżka masła
Pascha na spodzie z herbatników - sposób przygotowania: Ser zemleć. Masło i cukier rozpuścić w garnku. Dodać ser oraz jajka i ciągle ucierając, podgrzewać do zagotowania. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem, wlać do gotującego się sera, stale mieszając, aż składniki się połączą. Masę zdjąć z ognia, dodać bakalie (część bakalii odłożyć do przybrania) i wymieszać.
Dno tortownicy wysmarować masłem i wyłożyć herbatnikami, następnie włożyć masę serową i wyrównać powierzchnię. Paschę pokryć polewą przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu, przybrać bakaliami i mocno schłodzić w lodówce. Przed podaniem delikatnie przełożyć na talerz.
Jak uzyskać aromat z laski wanilii?
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/20183616/pascha+na+spodzie+z+herbatnikow/p