ßßß
Składniki:twaróg 1 kgcukier 1 szklankacukier waniliowy 1jaja 2-3 (zależnie od wielkości)mleko ½ szklankimąka ziemniaczana 2 łyżki (lub budyń śmietankowy lub waniliowy)margaryna 1herbatniki Petit Beurre (paczka 350g)Polewa:czekolada gorzka 100 gmasło 2 łyżkimleko 10 łyżekWykonanie:Mąkę ziemniaczaną rozrobić z mlekiem. Twaróg, cukier, cukier waniliowy zmiksować z jajami na gładką masę. W garnku rozpuścić margarynę, dodać masę serową, mieszając podgotować. Na koniec dodać mączne mleko, dokładnie wymieszać i zagotować.
Formę wyłożoną folią aluminiową, wyłożyć herbatnikami, wylać na to 1/3 masy serowej, na niej ułożyć herbatniki itd. (4 warstwy herbatników i 3 warstwy masy twarogowej).