Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor sztofler58
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)pół kg
kiełbasy3 duże
cebulefix do spaghetti bolognesekoncentrat pomidorowy 200 gram
czosnek 2 ząbki
papryka słodka 2 łyżeczki
sólpieprz cayenneKiełbasa po węgiersku - sposób przygotowania:
Kiełbasę kroimy na półplasterki i obsmażamy na silnym ogniu z dodatkiem 2 łyżek
oleju.
Cebulę kroimy w piórka,
czosnek rozgniatamy w prasce lub kroimy w kosteczkę, dodajemy do
kiełbasy i smażymy razem 3-5 min. dolewamy trochę
wody. Przygotowany FIX według przepisu na opakowaniu wlewamy do garnka, dodajemy
koncentrat pomidorowy i
przyprawy (opcjonalnie 2 łyżeczki
cukru), mieszamy. Dusimy ( ok. 5 - 10 min.), aż
cebula będzie miękka, a sos
zrobi nam się gęsty. Podajemy, jak kto lubi, z
chlebem,
bułką,
makaronem lub
ziemniakami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu