Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia angielskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)45 dag ciemnej
czekolady28 dag
masła6
jajek6 łyżek
miodu42 dag
cukru pudru6-7 dag
wiórków kokosowych28 dag
mąkiGlazura:20 dag ciemnej
czekolady5-7 dag
masłaChocolate fudge
cake - sposób przygotowania: Posiekaj
czekoladę, przełóż do metalowej miseczki, dodaj
masło. Stop w kąpieli
wodnej. Przestudź, dodaj
jajka i
miód, wymieszaj. Połącz
cukier z wiórkami kokosowymi i
mąką, dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj. Kwadratową formę posmaruj
masłem i wysyp
mąką. Napełnij
ciastem, piecz 35 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij, ostudź. Przygotuj glazurę: posiekaj
czekoladę, stop razem z
masłem w kąpieli
wodnej. Powierzchnię ostudzonego ciasta pokryj glazurą. Krój na porcje, gdy
czekolada zastygnie. Podawaj z
lodami waniliowymi.ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Chocolate fudge
cake to nie lada gratka dla miłośników
czekolady. Podawaj je z
bitą śmietaną lub
lodami waniliowymi. Zobacz przepis na ciasto
czekoladowe Chocolate fudge
cake PHILIPS HR 1560/20Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu