ßßß Cookit - przepis na MAKARON ZE SZPINAKIEM I PULPETAMI Z ŁOSOSIA

MAKARON ZE SZPINAKIEM I PULPETAMI Z ŁOSOSIA

nazwa

Wykonanie

Dania z makaronem zawsze się sprawdzają na szybki i pyszny obiad. Dzisiaj pomysł na makaron z warzywami, szpinakiem i pulpetami z łososia firmy GRAAL.
SKŁADNIKI :
150 g makaronu spaghetti
2 puszki łososia 150 g w sosie własnym GRAAL
1 mała czerstwa bułka
1 jajko
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 mała cebula
sól, pieprz do smaku
1 łyżka soku z cytryny
sezam do obtoczenia pulpetów
DODATKOWO :
duża garść szpinaku
1/2 puszki fasolki czerwonej
kukurydza z puszki lub małe, mrożone kolby kukurydzy
1 czerwona papryka
1 ząbek czosnku
1 papryczka chilli dla lubiących ostre dania
3 łyżki
tarty parmezan do posypania
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE :
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
Łososia odcedzamy, przekładamy do miski, następnie dodajemy jajko, sok z cytryny, drobno pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy z ziarnie sezamu, układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut.
Do miski przekładamy makaron, dodajemy pokrojoną paprykę, szpinak, przeciśnięty czosnek, odcedzoną fasolkę, kukurydzę, pulpety i tarty parmezan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz skrapiamy oliwą. Mieszamy.
Na talerze nakładamy porcje makarony z łososiowymi pulpetami, posypujemy dodatkowo tartym parmezanem i chilli, podajemy. Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2016/01/makaron-ze-szpinakiem-i-pulpetami-z.html