ßßß
600 g mielonej wołowiny2 małe cebule4 ząbki czosnkumała papryczka chili (bez pestek)1 łyżeczka wędzonej papryki pikantnej(lub 1 zwykłej wędzonej+ 1/2 łyżeczki chili)1 łyżeczka mielonego kuminu1 puszka pomidorów w kawałkach (400g)
3 łyżki przecieru pomidorowego1 łyżeczka cukru1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasolisólpieprz1 płaska łyżeczka ciemnego kakaoszczypta cynamonuolej do smażenia100 g startego sera żółtegonachosykwaśna śmietanaPRZYGOTOWANIECebulę, czosnek i papryczkę drobno siekamy. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę z czosnkiem,, po czym dodajemy papryczkę, wędzoną paprykę i kumin. Dokładnie mieszamy i podsmażamy razem przez 5 minut.Dodajemy wołowinę, rozdrabniamy ją dokładnie (najlepiej za pomocą drewnianej szpatułki), mieszamy i smażymy. Gdy całe mięso będzie ścięte dodajemy pomidory, przecier i cukier.Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, po czym dusimy na małym ogniu przez 20 minut (od czasu do czasu mieszając).Dodajemy fasolę, kukurydzę i przyprawiamy solą i pieprzem (ostrożnie, by nie było zbyt pikantne!). Dusimy jeszcze przez 10 minut.Pod sam koniec dodajemy kakao, cynamon i połowę żółtego sera.Podajemy gorące chili z kleksem kwaśnej śmietany, żółtym serem i nachosami.Smacznego :)