Wykonanie
Chilli con carne według przepisu mojej babci! :) Tak pyszne, że postanowiłam wziąć od babci przepis i (za jej zgodą oczywiście) wrzucić na bloga. Pierwszy raz zrobiłam je sama! Szybkie, proste, smaczne.Składniki:60 dag
mięsa mielonego (w przepisie babci było 70, a ja w lodówce miałam tylko 55 :P )2 puszki
pomidorów (krojonych)2 puszki
czerwonej fasoli2 duże ząbki
czosnku1 duża
cebula2 czubate łyżeczki
przyprawy do
chilli con carne (gotowa mieszanka różnych przypraw, kuminu,
cayenne itd)1 łyżeczka
cukrusól,
pieprz,
olej do smażeniaPrzygotowanie:1)
Cebulę drobno siekamy
2) Na
oleju podsmażamy
cebulę, dodajemy
cukier, kiedy się podsmaży dodajemy
mięso3) Kiedy
mięso już się usmaży dodajemy
sól,
pieprz i
czosnek, podsmażamy, dodajemy
pomidory4) Na koniec dodajemy
fasolkę i
przyprawęTrzymamy jeszcze na małym ogniu, żeby wszystkie składniki się połączyły i podgrzały. GOTOWE!