Wykonanie
Uwielbiam ta
sałatkę i robię ją co roku, cena
papryki spadła, więc zaczynam sezon na
paprykę :).
Składniki :6 kg
buraczków7 sztuk
papryki czerwonej średnie7
cebul większych2 szklanki
wody1 szklanka
octu 10 %1i 1/4 szklanki
cukru1 łyżka
soliOpis wykonania :1.
Buraczki gotujemy, aż będą miękkie, studzimy, obieramy i trzemy na dużych otworach tarki.2.
Paprykę i
cebulę mielimy w maszynce, dodajemy
wodę,
ocet,
cukier i
sól. Gotujemy wszystko ok. 5 minut.3. Mieszankę dodajemy do startych
buraczków dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut, co chwile mieszając by się nie przypaliły.4. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 5-8 minut w gorącej wodzie.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy