Wykonanie
Przepis dostałam od teściowej, ta zaś z kolei od koleżanki z pracy Pani Joli. Przepis należy do jej mamy i jest wspaniałym dodatkiem do
mięs i
wędlin, wypróbujcie pycha :).
Składniki :mały słoiczek
chrzanu ( najlepszy Społem lub ten z Biedronki - to ma być
chrzan nie krem
chrzanowy ;)3 -4
jajka2 łyżki
majonezuszczypta
soliszczypta
cukruOpis wykonania :1.
Chrzan wykładamy na gęste sito i pozostawiamy by odciekła
woda,
jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.2.
Jajka trzemy na drobnej tarce, dodajemy obcieknięty
chrzan,
sól i
cukier oraz
majonez mieszamy, przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.Ja na słoiczek dodałam 6
jajek bo był dla mnie zbyt mocny ;).
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy