Wykonanie
Po prostu jest pyszny nic dodać nic ująć, dodatek
papryki i
ogórków konserwowych zaostrzył smak. Całość stworzyła naprawdę pyszny obiad z dodatkiem
kaszy gryczanej mmm....
Składniki :1 kg
mięsa indyczego na gulasz20 dag
pieczarek4
ogórki konserwowemały słoik
papryki konserwowej1 duża
cebulasólpieprzpapryka ostrapapryka słodkakostka grzybowa2-3 ziarenka
pieprzu2 ziarenka
ziela angielskiego1
listek laurowy2-3 łyżki
mąki pszennejOpis wykonania:
Cebule kroimy w kostkę, wlewamy trochę
oleju do dużego garnka z grubym dnem, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy
cebulę, szklimy następnie dodajemy
listek laurowy ,
pieprz w ziarenkach,
ziele angielskie, kostkę
grzybową,
sól,
pieprz łyżeczkę
słodkiej papryki i wg. uznania ostrej. Wszystko delikatnie smażymy i wrzucamy pokrojone
mięso. Dusimy około 20 minut
mięso puści trochę
wody, więc na razie jej nie dolewamy.Następnie dolewamy gorącej
wody by zakryła
mięso i gotujemy, aż
mięso będzie miękkie.
Pieczarki kroimy na 4 wrzucamy do gulaszu gotujemy do miękkości
grzybów,
ogórki i
paprykę kroimy w drobną kostkę dodajemy do gulaszu.Zagęszczamy
mąką wymieszaną z 1/2 szklanki
wody, wlewamy przez sitko by ewentualnie pozostały na nim grudki, zagotowujemy chwilkę i gotowe. Ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy