ßßß Cookit - przepis na Schab w sosie własnym - Dania główne mięsne - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl

Schab w sosie własnym - Dania główne mięsne - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl

nazwa

Wykonanie

Składniki
4 kotlety schabowe
pieprz
sól
papryka ostra
1 cebula
2 szklanki wody
1 kostka mięsna
2-3 ziela angielskie
2 listki laurowe
mąka pszenna
tłuszcz od smażenia
Sposób przygotowania
Kotlety posypujemy solą, pieprzem i papryką, bardzo delikatnie je rozbijamy tłuczkiem. Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy je po obydwu stronach.
Cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy podsmażone kotlety i podlewamy wszystko wodą, dodając kostkę mięsną, ziele angielskie i listki laurowe, wszystko dusimy na małym ogniu do momentu aż schab będzie mięciutki (około 40-50 minut zależy do grubości naszych kotletów), jeżeli jest taka potrzeba dolewamy wody. Na samym końcu całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem , oraz zagęszczamy łyżką mąki rozmąconą z wodą.
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,340200111,title,Schab-w-sosie-wlasnym,index.html