Wykonanie
Przepis zapożyczony od cioci z Mazur, idealne rozwiązanie, chcemy
sałatkę z
buraków wyciągamy, trzemy doprawiamy i już, zalewę można wykorzystać do barszczu. Polecam są wyśmienite.
Składniki :
buraczki czerwone małeZalewa :6 szklanek
wody1 szklanka i 125 ml
octu1 szklanka i 125 ml
cukru1 i 1/2 łyżki
soliOpis wykonania :1.
Buraczki ilość zależy od was :) gotujemy, aż będą miękkie( ale nie za bardzo ), odcedzamy i zalewamy zimną
wodą zostawiamy na jakiś czas. Obieramy.2. Przygotowujemy zalewę, wszystko razem łączymy i gotujemy do wrzenia.3.
Buraczki układamy ciasno w słoikach zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy w gorącej wodzie ok. 15 minut.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy