ßßß Cookit - przepis na Buraczki w zalewie na zimę

Buraczki w zalewie na zimę

nazwa

Składniki

Wykonanie

Przepis zapożyczony od cioci z Mazur, idealne rozwiązanie, chcemy sałatkę z buraków wyciągamy, trzemy doprawiamy i już, zalewę można wykorzystać do barszczu. Polecam są wyśmienite.
Składniki :
buraczki czerwone małe
Zalewa :
6 szklanek wody
1 szklanka i 125 ml octu
1 szklanka i 125 ml cukru
1 i 1/2 łyżki soli
Opis wykonania :
1. Buraczki ilość zależy od was :) gotujemy, aż będą miękkie( ale nie za bardzo ), odcedzamy i zalewamy zimną wodą zostawiamy na jakiś czas. Obieramy.
2. Przygotowujemy zalewę, wszystko razem łączymy i gotujemy do wrzenia.
3. Buraczki układamy ciasno w słoikach zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy w gorącej wodzie ok. 15 minut.
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/09/buraczki-w-zalewie-na-zime.html