ßßß
Składniki :Ciasto - Przepis klikFarsz :szklanka soczewicy u mnie zielona2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach2 cebulejajko ugotowane na twardoolejsólświeżo mielony czarny pieprzszczypta mielonej gałki muszkatołowejmajeranekOpis wykonania:Soczewice płuczemy i namaczamy w przegotowanej wodzie przez noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości i studzimy. Ziemniaki obieramy i mielimy wraz z soczewicą, cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju dodajemy do farszu. Jajko siekamy drobno dodajemy do farszu. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką i majerankiem- farsz nie może być mdły.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy