ßßß
Składniki:( * moje zmiany w przepisie)2 sztuki polędwiczek wieprzowychcebula średnia2 ząbki czosnku2 łyżki musztardy francuskiejkostka wieprzowa BIO *1/2 łyżeczki papryki słodkiej*płaska łyżeczka soli *1/4 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu*łyżeczka przyprawy do mięs duszonych*listek laurowy2 ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu3 łyżki mąki pszennejOpis wykonania:Mięso kroimy na kotlety około 2 cm pod kontem, lekko rozbijamy dłonią, dodajemy sól, pieprz, paprykę i przyprawę do mięs duszonych, mieszamy i oprószamy mąką. Smażymy w rondlu na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule i drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażamy mieszając. Zalewamy wodą tak by przykryła mięso i dodajemy kostkę wieprzową. Dusimy na średnim ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy musztardę mieszamy i dusimy jeszcze chwilkę. Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy zagęścić go łyżką mąki kukurydzianej rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.
