Wykonanie
Składniki:8-9 plastrów
schabu,3 większe
cebule,
olej,
mąka pszenna,2 łyżeczki
musztardy dijon,2
liście laurowe,4 ziarenka
ziela angielskiego,
sól,
pieprz, czerwona
słodka papryka.Przygotowanie:Z plastrów
schabu poodcinać skórę.
Mięso posolić i popieprzyć z obu stron, następnie obtoczyć w
mące. Obsmażyć z obu stron do zarumienienia i ściągnąć z patelni. Nadmiar tłuszczu odlać i na tej samej patelni podsmażyć
cebule pokrojone w paseczki. Do
cebuli dodać
mięso, podlać
wodą (800ml), dodać ziarenka
ziela angielskiego,
liście laurowe,
czerwoną paprykę,
sól,
pieprz i
musztardę. Dusić pod przykryciem do momentu aż
mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać. W razie potrzeby na koniec zagęścić sos.
Smacznego!!!