ßßß Cookit - przepis na Schab duszony w kapuście kiszonej

Schab duszony w kapuście kiszonej

nazwa

Wykonanie

Składniki:
9 plastrów schabu,
1 cebula,
480g kapusty kiszonej,
sól, pieprz,
3 listki laurowe,
1 łyżeczka tymianku,
6 ziarenek ziela angielskiego,
mąka pszenna,
olej.
Przygotowanie:
Z plastrów schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron, a następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Ściągnąć z patelni. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu i przesmażyć na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić drobniej i dodać do cebuli. Zalać wodą. Dodać przyprawy i mięso. Mięso starać się włożyć pod kapustę. Przykryć pokrywką i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewać wodą i od czasu do czasu zamieszać.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/11/schab-duszony-w-kapuscie-kiszonej.html