Wykonanie
Składniki:9 plastrów
schabu,1
cebula,480g
kapusty kiszonej,
sól,
pieprz,3
listki laurowe,1 łyżeczka
tymianku,6 ziarenek
ziela angielskiego,
mąka pszenna,
olej.Przygotowanie:Z plastrów
schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron, a następnie obtoczyć w
mące i obsmażyć na rozgrzanym
oleju do zarumienienia. Ściągnąć z patelni. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu i przesmażyć na niej
cebulę pokrojoną w kostkę.
Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić drobniej i dodać do
cebuli. Zalać
wodą. Dodać
przyprawy i
mięso.
Mięso starać się włożyć pod
kapustę. Przykryć pokrywką i dusić do momentu aż
mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewać
wodą i od czasu do czasu zamieszać.
Smacznego!!!