Wykonanie
Zapraszam na prostą
sałatkę, którą łatwo przygotować jak tylko zostają warzywa z
bulionu a że
ananas miałam pod ręką i trochę
sera to właśnie był dobry powód do zrobienia chrupiącej przystawki.
Składnikiwarzywa gotowane pokrojone w kostkę - 2
pietruszki, 2
marchewki, mały
seler2-3
jajka gotowane na twardo pokrojone w kostkę2-3
ogórki kiszone lub konserwowe pokrojone w kostkęszklanka pokrojonego
ananasa50 g
startego seraSos do sałatki: 2 łyżki
majonezu, 2 łyżki
musztardy, szczypta
soli i
pieprzu do smaku-jeśli
sałatka bez
ananasa warto dodać
jabłko lub łyżeczkę
miodu dla lepszego smakuPrzygotowanieLINK do przygotowania na filmieWarzywa mieszam z
ananasem i
serem. Przyprawiam sosem. W razie potrzeby koryguje smak.Życzę smacznego!Pozdrawiam Weronika