Wykonanie
Przepis na marynatę, którą podaję doskonale nadaje się do pieczenia wszelakich
mięs, a tak naprawdę jest marynatą do wędzenia drobiu. Zarówno do pieczenia , jak i wędzenia sprawdza się wspaniale.
SKŁADNIKI:2-3 łyżeczki
słodkiej papryki7-10 ziaren
ziela angielskiego3-4 ząbki
czosnku3-4
liście laurowe1 łyżeczka
miodusól peklowania 1-2
torebki3/4 szklanki
oliwy z oliwek2 łyżki
majerankuwoda mineralna niegazowana ok. 1-2 l.ok. 1,5 kg.dowolnego
mięsa (
karkówka, pierś z
indyka,
szynka,
schab)WYKONANIE
Mięso w takiej marynacie powinno leżeć 12 godzin.
Szynkę pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok.30 min. Następnie zmniejszamy do 180 st i pieczemy jeszcze godzinę. Pod koniec pieczenia odkrywamy.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.