ßßß Cookit - przepis na Mięsko na kanapki

Mięsko na kanapki

nazwa

Wykonanie

Takie pyszne mięsko robiłam jakiś czas temu...Robi się je , a raczej gotuje bardzo krótko [ łącznie 10 minut] i jest naprawdę smaczne...Ja gotuję pierwszy raz wieczorem , a drugi raz następnego dnia rano..
1-2 kg mięsa [karkówka,szynka,schab, polędwica lub pierś z indyka]
2 - 3 litra wody
3 łyżki majonezu
2 łyżki majeranku
liść laurowy,ziele angielskie
1/2 szkl.soli
4 ząbki czosnku
1 cebula
Wodę wlać do garnka , dodać wszystkie przyprawy i majonez [oprócz czosnku i cebuli].Gotować 5 minut .[czas mierzymy od chwili zagotowania].Wyłączyć gaz ,mięso pozostawic w tej wodzie do całkowitego wystudzenia.Po wystudzeniu dodać czosnek i cebulę.Gotować ponownie 5 minuty[ czas mierzymy od chwili zagotowania] .Wyłączyć gaz i pozostawić mięso w wodzie do całkowitego wystudzenia.
Przepis dodaję do akcji Domowy wyrób. Wędliny domowe.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/11/427-miesko-na-kanapki.html