Takie pyszne mięsko robiłam jakiś czas temu...Robi się je , a raczej gotuje bardzo krótko [ łącznie 10 minut] i jest naprawdę smaczne...Ja gotuję pierwszy raz wieczorem , a drugi raz następnego dnia rano..1-2 kg mięsa [karkówka,szynka,schab, polędwica lub pierś z indyka]2 - 3 litra wody3 łyżki majonezu2 łyżki majerankuliść laurowy,ziele angielskie1/2 szkl.soli4 ząbki czosnku1 cebulaWodę wlać do garnka , dodać wszystkie przyprawy i majonez [oprócz czosnku i cebuli].Gotować 5 minut .[czas mierzymy od chwili zagotowania].Wyłączyć gaz ,mięso pozostawic w tej wodzie do całkowitego wystudzenia.Po wystudzeniu dodać czosnek i cebulę.Gotować ponownie 5 minuty[ czas mierzymy od chwili zagotowania] .Wyłączyć gaz i pozostawić mięso w wodzie do całkowitego wystudzenia.Przepis dodaję do akcji Domowy wyrób. Wędliny domowe.